Audi samarbete Catrine Nösmark

Audi original, av Catrine Näsmark 2014

Installation: Det är kurvan man vill åt

I samband med att Audi lanserade sin A3 Cabriolet presenterade konstnärinnan Catrine Näsmark den visuella känslan av att köra bil.

“Som att gå på Gröna Lund fast i vuxet tillstånd. Suget i magen, att följa med och vara ett med kurvan, cabba ner och känna luften, friheten och inte minst passionen. Det påminner väldigt mycket om att köra hoj fast man kan cabba upp när det regnar! ”

Catrine

Audi Forum, Hamngatan 17 vid Norrmalmstorg
Kl 17 den 12/6, 2014
Kl 17.30 gjorde Catrine entré

Tanken vara att Catrine Näsmark skulle visualisera känslan av att köra den nylanserade Audi bilen. Under en lång period fick hon provköra alla slags Audi, och även gå kurs i att sladda eller hantera bilen på is. Det resulterade i en installation på deras showroom på Norrmalmstorg i Stockholm, Sverige.

Hon utgick från en målning hon gjort av rallykungen Stig Blomquist (som hon senare skulle möta i sin nya karriär som co-driver åt Annie Seel i midnattssolsrallyt.) Målningen fick utgöra en grund till rumsinstallationen på Audi.

Tillsammans med hennes egen upplevda känsla som visualiserades till en kurva/bilsladd, med ikoner av passion, rädsla, glädje, adrenalin och lust.

Jag lekte med kurvan som blev till sladdar upp till skyltfönstret, under däcken med mera. Eftersom Audi har ett samarbete med Ducati var det ett ypperligt tillfälle för mig att göra entré in i butiken, på en Ducati Diavel!

Catrine

Utöver det målades också väggmålningar som fångade Audi och dess historia. Här till vänster original modellen av Audi.

© 2016-2017 - World of Näsmark AB | All rights reserved. | Created by Herringbone AB